La Comunitat Valenciana ha rebut, a primera hora d’aquest dilluns, 118.860 dosis més de les tres vacunes aprovades fins al moment contra el coronavirus.

La majoria de les vacunes rebudes són de Pfizer. En total, a la Comunitat Valenciana han arribat 67.860 dosis del fàrmac elaborat per Pfizer i BionTech i que s’està inoculant, principalment, al grup de majors de 80 anys. Aquesta és la mateixa quantitat que es va rebre la setmana passada d’aquest profilàctic.

Segons ha informat la Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana, aquesta remesa de vacunes contra el coronavirus ha arribat aquest matí a l’aeroport de Manises i les Forces i Cossos de Seguretat han posat en marxa un dispositiu per a custodiar-ne l’arribada.

Més vacunes per a la Comunitat Valenciana

Més reduïdes són les quantitats que arriben dels altres dos laboratoris. De Moderna, la Comunitat Valenciana ha rebut, aquest dilluns, 39.000 dosis més. Aquest enviament suposa un increment de més de 10.000 vacunes extra respecte a l’anterior. De fet, fins ara, d’aquesta, n’havien arribat 58.700 i aquesta remesa suposa, d’una sola arribada, més de la meitat de les dosis d’aquest laboratori.

Aquesta vacuna s’ha estat inoculant als majors de 80 anys i a personal sanitari, encara que les poques vacunes que s’han rebut n’han limitat molt l’ús i s’ha optat per assegurar la segona dosi als ja vacunats.

Hui han arribat més de 67.800 vacunes de Pfizer a la Comunitat Valenciana.

Finalment, també s’han rebut 12.000 dosis d’AstraZeneca/Oxford. Aquesta quantitat suposa una reducció del 86 % de les 96.000 que, en principi, hi havia previstes. D’aquest medicament s’esperen 600.000 dosis fins a juny, a raó de 200.000 mensuals; això és, però, un terç de la xifra que s’havia promés. Aquestes estan sent utilitzades en personal essencial (emergències i docents) menor de 65 anys i professionals sociosanitaris fins a aquesta edat.

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha assegurat, aquest cap de setmana, que aquest dilluns, per primera vegada, es distribuiran entre les comunitats autònomes un milió de dosis de vacunes contra la covid-19 i que el mes d’abril es produirà un increment important.