La Guàrdia Civil investiga les circumstàncies que envolten la mort d'un home de 58 anys trobat sense vida i devorat parcialment per una desena de gossos amb els quals convivia en una casa als afores de Museros. Encara que no hi ha indicis de criminalitat, l'escena tan dantesca que es van trobar els serveis d'emergència en accedir a l'immoble va esglaiar els agents i bombers desplaçats al lloc dels fets.

Pel que sembla, la mort s'hauria produït fa diverses setmanes, temps durant el qual, segons van relatar els veïns dels edificis adjacents, no havien vist aquesta persona. Respecte als animals, els veïns van indicar que sabien que tenia un gos de raça perillosa, un pit bull, però desconeixien que tinguera més cans a la casa.

Va ser un familiar del mort qui va donar l'avís després de trobar la terrorífica escena dilluns passat al migdia en acudir a l'immoble preocupat perquè feia temps que no sabia res sobre el seu estat. En obrir la porta va trobar el cadàver mutilat d'aquesta persona, al qual s'havien començat a menjar els seus propis gossos moguts per la fam. Ràpidament van acudir al lloc agents de la Policia Local, de la Guàrdia Civil i una dotació de Bombers del Consorci. Després de tranquil·litzar el familiar del mort, es va informar el jutjat de guàrdia perquè la comissió judicial autoritzara l'alçament del cadàver. 

Les restes humanes van ser traslladades a l'Institut de Medicina Legal de València, on ahir se li va realitzar la pertinent autòpsia. Tot i tractar-se d'una mort violenta, no es van trobar indicis de criminalitat, i els forenses van establir que la defunció es va produir abans que els cans començaren a mossegar el seu amo.

Casos precedents

Aquest cas recorda a altres successos ocorreguts a la província en els últims anys. El passat 17 de novembre, un altre home va ser trobat sense vida al jardí de la seua casa de camp de Sagunt amb signes que els seus gossos l'havien atacat i ferit tant en les mans com en els peus. 

D'igual manera, en 2008, un jove de 25 anys va ser devorat pels seus dos gossos en un pis de lloguer de València. El que quedava del seu cos va ser trobat dos mesos després de la seua mort al costat dels dos cans, també morts de set a les poques setmanes. Així mateix, a Nules (Castelló), el juliol de 2018, va ser localitzat en estat de descomposició el cadàver d'un home amb signes d'haver sigut devorat pels seus gossos.

D'altra banda, la Guàrdia Civil va localitzar ahir al matí, a Aldaia, el cos sense vida d'un home que portava desaparegut des del dilluns al matí quan va eixir a collir espàrrecs per les proximitats del centre comercial de Bonaire. 

L'helicòpter de l'Institut Armat va albirar el seu cos després de fer una batuda per la zona en la qual una patrulla l'havia vist caminar el dia anterior. Tot indica que la mort es va produir per causes accidentals després de desorientar-se l'ancià, encara que serà l'autòpsia la que aclarisca la causa exacta de la defunció.