La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha iniciat la col·locació dels caixons sobre els quals s’assentarà la passarel·la de ciclistes i vianants que creuarà la V-30 i el nou llit del riu Túria per a unir, així, la ciutat de València i la comarca de l’Horta Sud. En concret, la nova passarel·la connectarà els barris de la Torre i Sant Marcel·lí de València i donarà continuïtat a la ruta ciclista que connecta els municipis valencians de Benetússer, Alfafar, Massanassa, Catarroja, Albal i Paiporta.

Segons va avançar el conseller Arcadi España en la seua visita a les obres, anit es van posar les plataformes sobre la V-30 del costat del barri de la Torre i es preveu que la pròxima nit es treballe en el costat del barri de Sant Marcel·lí. Es fa de nit, segons va dir, “per a minimitzar al màxim les molèsties als conductors”.

España ha assegurat que, amb aquesta passarel·la, es vencen “les barreres que, per a ciclistes i vianants, suposen el llit nou i la V-30”, a més d’unir “d’una manera sostenible els barris de València de Sant Marcel·lí, la Torre i Sociópolis i també la ciutat amb els municipis de la comarca de l’Horta Sud”.

La passarel·la, de 300 metres de longitud sobre el conjunt que conformen el llit nou del riu Túria i l’autovia V-30, disposarà tant de rampes adaptades com d’escales. L’amplària lliure de la plataforma és de 5 metres i la secció transversal està projectada amb un caixó mixt d’acer i de formigó.

En el marge sud de la passarel·la es desprenen dos ramals, un per a connectar amb la Torre i un altre per a donar continuïtat a l’andana de ciclistes i vianants paral·lela a la CV-400.

“Estem donant continuïtat a la ruta de ciclistes i vianants CR-400 en connectar València ciutat amb els municipis de Benetússer, Alfafar, Massanassa, Catarroja, Albal i Paiporta, ja que aquesta acabava en els voltants del barri de Sociópolis”, va insistir el conseller Arcadi España.