La Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana i les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat han acordat reforçar els controls policials per a garantir el compliment de les restriccions pel coronavirus a València, Alacant i Castelló per la festivitat hui de Sant Vicent Ferrer.

"Estem en un moment clau i no hem de fer cap pas arrere", ha insistit la delegada del Govern, Gloria Calero, qui ha confirmat que hi haurà més presència policial en aquelles ciutats en les quals hui és festiu.

Calero ha recordat que continua en vigor el tancament perimetral de la Comunitat Valenciana i el toc de queda a les 22.00 hores, així com el tancament de l'hostaleria i el comerç a partir de les 18 i 20 hores respectivament.

Durant aquests dies festius, la Delegació del Govern ha desplegat uns 10.000 agents de la Policia Nacional i Guàrdia Civil a Alacant, Castelló i València. S'han establit més de 2.000 dispositius de vigilància.

Segons ha informat la delegada, en els pròxims dies es tornarà a reforçar la presència policial en estacions de tren, d'autobús, aeroports i ciutats turístiques.

Sancions per saltar-se les restriccions a la Comunitat Valenciana

Durant els dies festius de Setmana Santa, les dades difoses pel Ministeri de l'Interior situen la Comunitat Valenciana com l'autonomia en la qual més sancions van imposar les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat entre el dijous Sant i el diumenge de Pasqua.

Controls a la Comunitat Valenciana per a vigilar el compliment del tancament perimetral durant la festivitat de Sant Vicent.

En concret, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil van detindre durant els quatre dies festius de Setmana Santa 17 persones —6 a Alacant i 11 a València— i van formular 3.123 propostes de sanció per saltar-se les restriccions del coronavirus establides per la Comunitat Valenciana davant la pandèmia de la covid-19.

Per províncies, la de València va ser on més sancions es van imposar, un total de 1.527. A Alacant, 1.350, i a Castelló la xifra es va reduir fins a les 246 propostes de sanció.