La concessionària de la sanitat a la Marina Alta, Marina Salud, ha informat que ha posat en marxa el Servei de Neurocirurgia, encarregat de resoldre patologies localitzades al crani o a la columna vertebral. L’equip, encapçalat pel neurocirurgià Anwar Saab, procedent de l’Hospital Puerta de Hierro de Madrid, empra tècniques capdavanteres, com la cirurgia mínimament invasiva i l’endoscòpia de columna. A més, treballa en col·laboració amb serveis de traumatologia i otorrinolaringologia.

La neurocirurgia, han destacat en el comunicat, “resol una àmplia gamma de patologies de columna entorn de les quals s’engloben problemes d’articulacions i del sistema nerviós. També aborda hèrnies discals, estenosis de canal o les espondilolistesis, que són els desplaçaments d’una vèrtebra respecte a una altra. Totes aquestes patologies provoquen afeccions greus com la ciàtica, la claudicació de la marxa o dolors forts d’esquena”.

Segons el cap de Neurocirurgia de l’Hospital de Dénia, el Dr. Anwar Saab, “l’avantatge és que ara podem abordar el pacient amb tècniques mínimament invasives, amb millors resultats que la cirurgia convencional i postoperatoris més curts, alguns, fins i tot, sense ingrés hospitalari”.

El nou Servei de Neurocirurgia s’ofereix les 24 hores del dia els 7 dies de la setmana i evita desplaçaments a altres centres sanitaris, en els quals el temps juga un paper fonamental.