Les males notícies continuen acumulant-se entorn de Ford Almussafes. En plena negociació de l’ERO que afectarà 630 treballadors de la planta valenciana, la direcció acaba de comunicar als sindicats la posada en marxa d’un altre expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO) per l’escassetat de semiconductors a escala mundial, que es traduirà en 20 dies de parada total de la fàbrica.

Segons informa UGT, la multinacional assegura que l’afectació és generalitzada i està colpejant totes les factories de Ford Europa. A més, el sindicat alerta que, lluny d’albirar-se una solució a la crisi d’aquests components, aquesta s’està “agreujant” per al conjunt de la indústria mundial, especialment després de l’incendi al març d’una de les principals fàbriques d’aquests components, al Japó.

Segons el comunicat, la parada per la carestia d’aquests xips “suposarà suspendre l’activitat del torn de nit almenys fins entrat el mes de juliol” i “complica enormement el dia a dia a la fàbrica, que encara la recta final de la negociació de l’ERO que deixarà en el carrer 630 persones i que, unit als 350 acomiadaments de 2020, elevarà el total fins a fregar les 1.000 eixides en menys d’un any.

Atés que les factories de Ford als Estats Units també estan patint les conseqüències d’aquesta falta de xips i reduint la seua producció, l’ERTO afectarà tant la planta de vehicles com la de motors, encara que la direcció no ha concretat el nombre de dies de parada que planteja en aquest últim expedient. Els sindicats estimen que el volum serà semblant.

Primer, l’ERO

UGT assegura que, abans de buscar una solució a aquest “problema”, és necessari arribar a un acord que assegure que els acomiadaments previstos en l’ERO no seran forçosos i que, “tot seguit”, estaran en “disposició d’acordar un ERTO que permeta protegir” la plantilla, a l’espera d’una solució a l’escassetat de semiconductors.

En la cita d’aquest dimarts, la direcció també va convocar la part social per al dimecres a les 11.00 del matí, reunió en la qual s’espera que trasllade l’última oferta de la multinacional sobre l’expedient de regulació d’ocupació.