Acció Ecologista Agró se suma als municipis de la Font de la Figuera, Moixent, Montesa i Vallada en l’oposició al projecte de la línia d’alta tensió entre Almansa i Montesa. L’associació conservacionista ha presentat al·legacions al projecte davant de la Subdelegació del Govern d’Albacete amb la finalitat de “defensar la conservació de la naturalesa i els interessos generals de la ciutadania”, expressen.

Les al·legacions contra l’estudi d’impacte ambiental (EsIA) del projecte d’Agró se centren en les afeccions paisatgístiques i sobre l’avifauna i les il·legalitats apuntades pels ecologistes. Assenyalen que el projecte no respecta la Llei d’ordenació del territori, urbanisme i paisatge (LOTUP), ja que afirmen que el parc fotovoltaic i la línia d’alta tensió “pretenen establir una infraestructura en el medi rural que desobeeix el principi de legalitat i el principi de jerarquia normativa”.

Els ecologistes al·leguen que la línia d’evacuació prevista en el projecte travessa la Vall de Montesa (els quatre municipis que s’han unit contra la planta), una zona que ja concentra una gran quantitat d’infraestructures que hi impacten negativament. Critiquen que l’estudi d’impacte ambiental “no valora ni quantifica” els efectes negatius que tindria sumar-hi una altra actuació i destaquen que afectaria la cresta de la muntanya de la serra Grossa, “un dels pocs llocs a la zona lliures d’infraestructura prèvia”.

Agró planteja un corredor multifuncional, substituir l’antiga línia d’alta tensió i dur a terme una gestió eficaç de les infraestructures ja existents. Subratlla que les seues al·legacions ja han rebut el suport de 475 persones.