Dissabte passat, “més de 60” estudiants del Col·legi Major Ausiàs March es van citar en un local de copes del centre de València. “Cobríem quasi tot l’aforament”, assegura un dels afectats respecte al nombre de residents que van assistir a la trobada postvacances de Pasqua que va acabar a les 18 hores al local.

El pla es va idear per eixir “de la rutina” i es va prolongar a les habitacions del Col·legi Major amb un còctel perillós: música, alcohol i absència de mesures anti-covid (mascaretes, distància o aforament). El resident assenyala la festa de dissabte passat com el “detonant” del brot, ja que “quasi tots” els positius estaven a la celebració.

El brot afectava, aquest dimecres, almenys 12 estudiants universitaris residents al Col·legi Major Ausiàs March de València, que han donat positiu en coronavirus en les últimes hores, segons va confirmar la Conselleria de Sanitat. De fet, la consellera Ana Barceló va decretar el confinament de la residència estudiantil davant del “risc que suposa la disseminació entre l’alumnat de la universitat amb la baixa incidència que s’observa en aquest moment a la ciutat de València”, va assegurar quan informava de l’aïllament preventiu que es prolongarà deu dies.

A hores d’ara, amb la situació de la pandèmia, costa entendre que alguns residents feren les maletes per a posar rumb al seu domicili habitual, uns fets que van confirmar interns de la residència a Levante-EMV i que Sanitat va tractar d’evitar amb la signatura de la resolució que obliga a l’aïllament i a prohibir les eixides i les visites externes. La fugida d’alguns estudiants pot suposar una expansió del virus i el contagi de familiars.

Un brot que podria ser massiu

Segons ha relatat un dels afectats per aquest nou brot, la situació es viu amb preocupació. La realització massiva de proves PCR aquest dijous podria mostrar la gravetat del brot, ja que molts estudiants tenen símptomes compatibles amb el contagi de covid.

“Estem molt malament, ara hi ha exàmens i pràctiques… A saber què passa”, relata un estudiant que prefereix mantindre el seu anonimat, però afirma que “eixirà molta més gent” contagiada en les PCR. El grup de WhatsApp pel qual es comuniquen és, segons explica, un formiguer d’estudiants “comentant que tenen febre”.

El segon brot a la residència

Aquesta és la segona ocasió en què el Col·legi Major Ausiàs March de València es confina per un brot entre els residents. La primera vegada va tindre lloc el mes d’octubre passat, quan 78 dels 330 residents van donar positiu en coronavirus.