El ministre de Cultura, José Manuel Rodríguez Uribes, ha anunciat aquest divendres que acudirà pròximament amb els reis a entregar el Premi Cervantes 2020 al valencià Francisco Brines a “la seua Oliva natal”, després que Brines no haja pogut acudir als actes del Dia del Llibre pel seu estat de salut.

El ministre de Cultura i Esport ha fet aquest anunci en el discurs que ha pronunciat a l’inici dels actes de celebració del Dia del Llibre que presideixen els reis a la seu de l’Institut Cervantes a Alcalá de Henares (Madrid), la ciutat natal de Miguel de Cervantes, en la segona edició en què no se celebra la solemne cerimònia de lliurament del Premi Cervantes.

Els reis han arribat a les 11.30 hores a Alcalá de Henares, on han rebut els aplaudiments i els víctors de ciutadans que es concentraven a la zona, als quals han saludat.

Rodríguez Uribes ha expressat el seu agraïment als reis “per estar sempre compromesos amb la cultura” i ha dit que el poeta valencià Francisco Brines “ens espera a la primavera, que és la seua tardor de les roses”, ha indicat en referència als seus versos.

També han acompanyat als reis la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso; el president de l’Assemblea de Madrid, Juan Trinidad Martos; la delegada del Govern a Madrid, Mercedes González Fernández; i l’alcalde d’Alcalá de Henares, Javier Rodríguez Palacios.

També el director de l’Institut Cervantes, Luis García Montero; la secretària d’estat de Cooperació Internacional, Ángeles Moreno; el secretari general de Cultura, Javier García Fernández; i el rector de la Universitat d’Alcalá, José Vicente Saz Pérez.