La investigació epidemiològica sobre el macrobrot de coronavirus que ja ha provocat més d’un centenar de contagis al Col·legi Major Ausiàs March descarta que l’origen d’aquest estiga en un esdeveniment o una celebració a l’interior de les instal·lacions. La Conselleria de Sanitat afirma que la infecció es va originar en els desplaçaments que l’alumnat va fer per Setmana Santa. Va ser aleshores quan, segons els experts de sanitat, es van infectar i, posteriorment, ho van transmetre en el centre.

Així es desprén de l’estudi epidemiològic elaborat sobre aquest brot, que revela que la hipòtesi més probable és que els contagis s’hagen produït durant les vacances de Setmana Santa. D’aquesta manera, es descarta que l’origen puga ser un esdeveniment a l’interior de les instal·lacions del col·legi.

Confinats fins dissabte que ve

En total, el nombre de contagis pel brot ascendeix a un centenar de casos, 89 entre residents i personal treballador i 15 entre familiars de treballadors. La Conselleria de Sanitat manté l’aïllament dels i de les residents una setmana més per a evitar que es propague el virus.

El passat 22 d’abril, el col·legi major va confinar, durant deu dies, més de 200 residents i treballadors, després de detectar-se un brot d’almenys dotze persones i que la realització de 249 proves PCR fera elevar la xifra de positius per coronavirus fins als 89. La Conselleria també ha confirmat que el centre romandrà confinat fins dissabte que ve. Fins aleshores, cap dels més de cent contagiats (entre alumnes, treballadors i familiars d’aquests últims) podrà eixir de les instal·lacions.