La Policia Nacional investiga, gràcies al vídeo que els ha facilitat un veí, una presumpta agressió de caire neonazi patida per un jove a València. Tot i que, al migdia, encara no constava que l’agredit haguera presentat una denúncia, els fets s’han començat a investigar d’ofici gràcies a les imatges de què es disposa, segons va confirmar la delegació del govern.

Segons el relat dels fets, revelats per lamarea.com, l’agressió es va produir dissabte a la nit, al barri d’Algirós, quan va aparéixer, al carrer Serpis, un grup de joves amb simbologia neonazi que hauria estat cridant “on estan els antifeixistes”.

Quan es van creuar amb el jove agredit, que anava acompanyat d’uns amics, s’hauria produït algun tipus de comentari al·lusiu als neonazis, que l’haurien increpat verbalment. A això li seguiria una agressió amb punyades i patades ja en terra. Tot açò davant de la mirada dels veïns, alguns dels quals van gravar les imatges amb els seus telèfons mòbils. Un d’aquests enregistraments és el que ara serveix com a fil per a intentar depurar les respectives responsabilitats. Segons el relat, l’agressió hauria inclòs una intimidació amb navalla i crits d’inspiració neonazi.

Manifestació prèvia

A pocs metres, en aquest mateix carrer, es troba la seu d’España 2000. Poques hores abans, un fort dispositiu policial havia impedit, al centre de València, enfrontaments entre grups antifeixistes i simpatitzants del partit ultradretà, que havia convocat una manifestació en la qual, a més de nombroses salutacions amb el braç enlaire, es va elogiar la política econòmica de Benito Mussolini i Adolf Hitler, a més de qüestionar-se la globalització i el paper dels jueus i els comunistes en la conjuntura econòmica actual.