El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha assegurat aquest dilluns que Espanya està a cent dies d’aconseguir la immunitat de grup contra el coronavirus, ja que, quan transcórrega aquest temps, ha recalcat que estarà vacunat el 70 % de la població.

Sánchez s’ha mostrat convençut d’aconseguir aquest objectiu en la compareixença que ha protagonitzat a Atenes al costat del primer ministre grec, Kyriakos Mitsotakis, després de la reunió que tots dos han mantingut per a analitzar la relació bilateral i diverses qüestions relatives a la Unió Europea.

El cap de l’executiu ha subratllat que s’està en una fase nova de la pandèmia, ja que, gràcies a la vacunació, s’està començant a superar “la pitjor calamitat de la humanitat en cent anys”.

S’ha referit, aleshores, al procés de vacunació a Espanya per a afirmar que les dades conviden a l’optimisme i per a ratificar que es compliran els objectius del Govern.

“Estem només a cent dies d’aconseguir la immunitat de grup, és a dir d’aconseguir que el 70 % de la població espanyola estiga vacunada i, per tant, immunitzada”, ha subratllat.

El dia en què s’aconseguirà la immunitat de grup

Segons els seus càlculs, s’aconseguirà aquest percentatge cap al 18 d’agost.

Sánchez ha explicat que un terç de la població adulta a Espanya té ja almenys una dosi de vacuna administrada i la meitat d’aquest terç compta amb la pauta completa.

Ha avançat que aquest mateix dilluns s’arribarà als sis milions d’espanyols que tenen ja la pauta completa de vacunació i que, per tant, compten ja amb un grau alt d’immunitat.