El titular de la central nuclear de Cofrentes ha notificat al Consell de Seguretat Nuclear (CSN), segons el procediment establit, que s’ha produït l’activació del sistema de detecció d’incendis del cubiculum d’alimentació d’energia elèctrica corresponent a les vàlvules del sistema de refrigeració de nucli aïllat (RCIC), dins de l’edifici auxiliar.

El succés “no ha tingut impacte ni en els treballadors, ni en el públic ni el medi ambient”, ha aclarit el CSN en un comunicat. Amb la informació de què es disposa fins al moment, s’ha classificat l’incident amb el nivell 0 en l’escala internacional de successos nuclears (INES).

El titular de la central es trobava fent una prova planificada que suposava el tancament d’una de les vàlvules quan s’ha produït l’activació del sistema de detecció d’incendis. No ha arribat a produir-se, però, l’activació dels sistemes d’extinció automàtics.

Després de l’obertura del cubiculum per part de personal de protecció contra incendis, s’ha comprovat l’absència de foc i només el contactor de tancament de la vàlvula E51F078 del sistema RCIC estava ennegrit.

La vàlvula afectada s’ha declarat inoperable i, en aplicació dels criteris que es recullen en les especificacions tècniques de funcionament (ETF) relatius a les vàlvules d’aïllament de la contenció primària, s’ha deixat en posició tancada.

En el moment de la notificació, la planta es trobava operant al 100 % de potència.