La detenció de Rafael Rubio, subdelegat del Govern a València, ha provocat la seua destitució immediata per part de la delegada del Govern, Gloria Calero. En un comunicat breu, Calero assegura que “davant dels últims esdeveniments vinculats amb el subdelegat del Govern a la província de València, Rafael Rubio, he decidit procedir a destituir-lo immediatament”.

La responsable governamental assenyala que “la Delegació del Govern respecta, com no podia ser d’una altra manera, l’actuació que hui ha dut a terme la justícia”.

Rafael Rubio ja era investigat en la peça dels ‘zombis’ del cas Taula per contractar assessors a la Diputació de València que, presumptament, no acudien a treballar i només cobraven el salari.

Suspés de militància i expedient disciplinari

D’altra banda, el PSPV-PSOE ha obert hui també un expedient disciplinari i ha suspés cautelarment de militància el ja exsubdelegat del Govern a València Rafael Rubio, segons han informat fonts del partit.

Rafael Rubio, exsubdelegat del Govern a València, ha sigut detingut hui per presumpta corrupció. M. A. Montesinos

La decisió dels socialistes es produeix després que Rubio haja sigut detingut, al costat d’altres persones, en el marc de l’operació Assut, que investiga el presumpte cobrament de comissions a contractistes a l’Ajuntament de València.

Rafael Rubio, exregidor de l’Ajuntament de València i exdiputat provincial, era fins ara membre del Comité Nacional del PSPV-PSOE.