L’estadi de Mestalla obrirà de nou les portes al públic diumenge a les 18.30 per al partit València CF-Eibar. Un total de 5.000 abonats del club de Mestalla podran seguir el xoc des de la graderia, amb un criteri que anit encara no s’havia establit. El ministre de Cultura i Esports, José Manuel Rodríguez Uribes, va confirmar ahir que, a partir de la pròxima jornada, el públic tornarà als estadis de la Lliga de Futbol Professional, si bé va matisar que la mesura s’aplicarà “només en comunitats que estiguen en la fase 1 de la pandèmia”. Això implica que el públic podrà accedir només als estadis de les comunitats autònomes de la Comunitat Valenciana i Balears, i més concretament, ara mateix, només als del València CF, Llevant UE, Vila-real CF, Elx, Castelló i Mallorca. Segons el ministre, els aforaments màxims seran del 30 % dels estadis i amb un màxim de 5.000 persones, ja en els partits València-Eibar i Vila-real-Sevilla. De la següent jornada de LaLiga Santander, la trenta-huitena i última del campionat, podran tindre públic els partits Elx-Athletic i Llevant-Cadis. El Castelló-Ponferradina serà el partit de LaLiga SmartBank que tindrà públic aquest cap de setmana. Es juga aquest dissabte a les 16.00.

El retorn d’aficionats a Mestalla es produeix en el moment de més tensió entre l’afició valencianista i el màxim accionista, Peter Lim, just una setmana després de la manifestació de seguidors per a demanar al magnat de Singapur que se’n vaja, que venga.

Les graderies de Mestalla han estat buides des del 29 de febrer de 2020, quan el València va guanyar el Betis per 2-1 amb gols de Gameiro i Parejo, Maxi Gómez es va lesionar d’una certa gravetat i a la graderia se sentien crits d’“Anil, canalla, fora de Mestalla”. En aquest punt es va quedar i ara torna amb més temperatura encara.

També en l’ACB

“Tornarem a tindre públic en la Lliga de futbol i en l’ACB de bàsquet. Ho farem seguint els criteris de la pandèmia, la prudència i el que marque el Ministeri de Salut. Queden dues jornades de la Lliga de futbol i després tenim més jornades de l’ACB”, ha dit Uribes a la sala de premsa. “Farem un protocol amb una sèrie de condicions sanitàries. El criteri és que el públic torne als estadis en aquells territoris en fase 1 de pandèmia, on la situació sanitària és millor. Per això hem d’anar partit a partit. En temps real. Hui tenim una situació i sembla que va a millor; el plantejament és que s’amplie”, explicava ahir el ministre d’Esports Uribes.

“No són tots els partits, però és una mostra significativa de fer el pas d’escoltar la lliga i els aficionats per a marcar el rumb”, va finalitzar. En clau valencianista, això és clau, perquè la tornada del públic pot convertir-se en una altra protesta a Meriton. Possiblement, la més sorollosa, tot i la limitació d’aforament.