La quarta onada de la pandèmia de coronavirus està resultant molt lleu a la Comunitat Valenciana. La campanya de vacunació i les mesures de restricció que ha posat en marxa la Generalitat Valenciana sembla que han donat fruits. Des de dimarts passat, la Comunitat Valenciana només ha registrat 362 contagis nous en un centenar de localitats.

Només 8 dels municipis sumen més de 10 contagis i la capital tanca la millor setmana de la pandèmia amb tot just 50 contagis nous per coronavirus. Aquestes xifres són les que han permés que la incidència acumulada del virus a la Comunitat Valenciana es desplome en els últims dies.

La situació a les tres províncies

Després de València, que ha registrat 266 casos en 14 dies i té una incidència per cada 100.000 habitants de 33 casos, se situa Castelló de la Plana. La capital de província ha registrat 27 contagis aquesta setmana. Torrevieja suma, des de dimarts, 17 casos de coronavirus, i Aldaia, també 17. Amb aquesta dada, es converteix en el municipi de l’àrea metropolitana de València que més contagis ha registrat durant la setmana. En els últims 14 dies, n’ha sumat 40 i la incidència acumulada a la ciutat supera els 140 casos per cada 100.000 habitants en les dues últimes setmanes.

Amb 10 contagis nous, Utiel es converteix en el tercer municipi de la província de València amb més casos registrats aquesta setmana. En les dues últimes setmanes, s’han detectat 12 casos i la incidència a Utiel ha pujat fins als 104 casos.

Vila-real és, juntament amb Castelló de la Plana, el municipi castellonenc amb més casos. Sanitat hi ha detectat, des de dimarts, 14 contagis nous per coronavirus.

A la província d’Alacant, només la capital i Elx superen la desena de contagis nous des de dimarts. Les dues ciutats sumen en total 20 casos, 10 cada una, i la seua incidència se situa, respectivament, en els 20 i els 104 casos per cada 100.000 habitants.

Per darrere d’aquestes localitats, Orihuela, Albal i Paterna han sumat 9 casos nous. Chiva n’ha registrat 8; i Dénia i Bétera, 6.

Benissa, Borriol, Borriana, l’Eliana, Montserrat, Real, Sagunt, Sedaví i Torrent han sumat només 5 casos en els últims 3 dies.

En total, 35 localitats més han registrat, durant la setmana, menys de 5 casos; i les 41 restants, a penes 1 contagi més.