El músic Franco Battiato, un dels cantautors i compositors italians més cèlebres, ha mort aquest dimarts, amb 76 anys, a la seua casa de Milo (Sicília, sud d’Itàlia), després d’una llarga malaltia, segons va informar la seua família.

Battiato, que feia temps que estava allunyat dels escenaris, era conegut mundialment per l’estil poètic i existencial que el va acompanyar durant tota la seua carrera, amb cançons tan famoses com Centro di gravità permanente (1981) o Voglio vederti danzare (1982) .

“Un mestre ens ha deixat. Un dels més grans de la cançó d’autor italiana. Únic, inimitable, sempre a la recerca d’expressions artístiques noves. Deixa un llegat etern”, va homenatjar-lo el ministre italià de Cultura, Dario Franceschini, només conéixer-se la trista notícia.

Els funerals del cantautor, que va morir cap a les 05.00 hores locals (03.00 GMT), es faran en privat, segons els mitjans locals.

Battiato, nascut el 23 de març de 1945 a Riposto, a l’illa de Sicília, va ser un músic eclèctic i inimitable, que va tocar tots els gèneres musicals, des del rock a la música lleugera, i va destacar també en la cançó d’autor, la música ètnica i electrònica i fins i tot l’òpera. La seua carrera, de més de cinquanta anys en el món de la música, el va convertir en un personatge realment únic en el panorama italià, una llegenda de la música, que hui es troba de dol per la seua desaparició.