Renfe ha anunciat que a partir del 12 de juny, i almenys fins al 4 de setembre, augmentarà l’oferta de serveis de trens Intercity directes entre Madrid i Gandia. Així, els combois d’aquesta mena, que ara només circulen els caps de setmana entre aquestes dues ciutats, passaran a fer el recorregut diàriament amb un tren per sentit. Això suposa una oferta de 14 trens setmanals en lloc dels dos trens actuals. L’oferta setmanal és de 3.900 places.

D’aquesta manera, la companyia reforça el servei de cara a l’estiu, quan són molts els ciutadans del centre d’Espanya que trien la capital de la comarca de la Safor o altres municipis de la comarca per a passar els seus dies de vacances. La connexió directa des de Madrid permet un trajecte fàcil sense necessitat d’haver d’agafar després cap altre tipus de transport per a desplaçar-se fins a Gandia.

La potenciació de serveis en el corredor mediterrani també suposa un 15 % més de l’oferta actual, amb un increment de 16 trens setmanals entre Catalunya i la Comunitat Valenciana, amb la qual cosa es passa d’una oferta de 107 a 123 trens a la setmana.

Trens certificats anti-covid

Els serveis Intercity, Ave, Alvia i Euromed gaudeixen de la certificació AENOR de protocols anti-covid i del segell SGS Disinfection Monitored, que certifica l’eficàcia en els resultats dels protocols de neteja i desinfecció. Aquest segell avala nivells òptims de desinfecció en totes les superfícies del tren enfront d’un ampli espectre de bacteris i virus, entre els quals hi ha el covid-19.

A més, Renfe aplica estrictes controls de neteja i desinfecció durant les tasques de manteniment dels trens en tallers i abans de l’inici de cada una de les circulacions.