Poliesportius, centres culturals, casals de gent gran, sales multiusos... Els espais són variats i aquesta diversitat és part de la campanya d'immunització que ahir es va estendre a més de 100 nous punts. L'estrena estava prevista per al dilluns, però l'arribada de Pfizer en dues tongades va impedir l'obertura fins ahir de nombrosos centres. L'objectiu d'aquests és «acostar» la vacunació. En total, a la Comunitat Valenciana hi ha fins a 133 punts en els quals s'està vacunant contra la covid de manera massiva, una capacitat que podria arribar a vacunar fins a 400 persones cada tres minuts, unes 600.000 setmanals.

L'estrena dels nous punts es va produir el dia en què es van superar els 2,5 milions de dosis inoculades des de l'inici de la campanya de vacunació el 27 de desembre. Aquestes han arribat a més d'1,7 milions de valencians (un 34 % de la població), dels quals 814.489 tenen una pauta completa. 

Sanitat va informar ahir a la vesprada que 300 persones que pateixen fibrosi quística a la Comunitat passen, des d'ahir, a estar incloses en el grup 7 de l'estratègia nacional de vacunació, que engloba aquelles malalties considerades «persones amb condicions de molt alt risc». La proposta es va aprovar en la Comissió Interterritorial de Salut Pública a petició de la Generalitat Valenciana i la titular de la cartera sanitària, Ana Barceló.