El diputat de Compromís a les Corts Carles Esteve ha demanat explicacions, aquest dimecres, a la Conselleria de Sanitat sobre la decisió de l’empresa Sanitas, concessionària del Departament de Salut de Manises, de suprimir les coordinadores d’infermeria dels centres de salut.

Esteve ha lamentat que just en aquest moment, en què s’està duent a terme la vacunació contra la covid-19, en què les infermeres i els infermers “són tan necessaris” i la coordinació d’infermeria “és capital perquè tot funcione al ritme que fa falta”, Sanitas haja pres aquesta decisió.

El portaveu de Compromís en la Comissió Parlamentària de Sanitat ha afirmat, en un comunicat, que volen saber si la Conselleria va conéixer amb antelació la decisió de la concessionària i si ha previst l’afectació que pot tindre la reorganització de tasques per la disminució de personal.

“Volem que la Conselleria ens informe sobre qui assumirà ara les funcions de les coordinadores d’infermeria, que inclouen, entre altres, la gestió de la vacunació del coronavirus i tot el que impliquen els protocols de la pandèmia”, ha dit Esteve, que ha afegit que aquesta figura és “clau” per al seguiment de casos i de possibles brots.

El diputat ha explicat, a més, que, segons dades de Comissions Obreres, a l’octubre, es va rescindir el contracte a 22 professionals d’infermeria de l’Hospital de Manises, es va reestructurar la plantilla del centre de salut del mateix municipi i es va derivar personal a l’hospital, uns acomiadaments que són “incompatibles” amb el fet que la concessionària diga ara que elimina les coordinadores d’infermeria per la falta de professionals.

Així mateix, Esteve ha afirmat que, per a “arredonir” la situació al Departament de Manises, els contractes de reforç covid-19 són “clarament inferiors en aquest departament que en la resta dels que gestiona directament la Conselleria de Sanitat”.