Puig insisteix que els indicadors assenyalen una eixida de la crisi sòlida i forta i Sanitat renovarà 6.050 contractes de reforç covid fins al 31 de desembre.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat, aquest matí, que el mes de juny serà clau en la immunització de la població valenciana.

Segons ha assenyalat, al juny, s’arribarà a 1,7 milions de vacunats. Ha remarcat, a més, que el 55 % de la població tindrà ja una dosi i que una tercera part dels valencians, el 30 per cent, està ja immunitzada.

Puig ha assenyalat, en la sessió de control a les Corts, que la Comunitat Valenciana té capacitat per a liderar el creixement d’ocupació, segons ha assenyalat el BBVA, ja que està en les millors condicions per a aconseguir una recuperació sòlida i forta.

El PP ha criticat que s’ha produït la retallada més gran en sanitat, que s’oculten morts per covid i que s’acomiada sanitaris per WhatsApp.

La síndica del PP, Eva Ortiz, respon que s’acomiadarà el 40 per cent dels professionals als quals abans s’aplaudia i ha exigit a Puig que es plante davant de Madrid per a exigir que s’elimine el decret que retalla el transvasament Tajo-Segura.

Ortiz ha preguntat a Puig si s’han produït registres judicials en seus d’empreses lligades al seu germà.

El cap del Consell ha afegit que cap dada esgrimida per Ortiz és veritat i ha afegit que, fins i tot després de la pandèmia, la Comunitat Valenciana està millor que quan governava el PP.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha asseverat que no s’ha acomiadat a cap sanitari, només han acabat contractes, i que el pla de vacances i de reforç de la sanitat valenciana durant l’estiu permetrà 6.600 contractes.

En concret, la Conselleria de Sanitat renovarà 6.050 contractes de reforç covid fins al 31 de desembre, amb una inversió de 140 milions d’euros.

Això, en un escenari de clara reculada de la pandèmia, amb una caiguda en tres mesos:

  • del 79 % de la incidència
  • del 90 % de les persones hospitalitzades
  • del 91 % d’ingressats en UCI
  • del 85 % de les persones amb la malaltia activa
  • del 70 % en la mitjana diària de casos

La Conselleria mantindrà aquests contractes per a reforçar l’atenció sanitària vinculada a la covid, especialment l’atenció primària i la campanya de vacunació.

A això cal sumar els altres 6.500 contractes corresponents als reforços d’estiu (fonamentalment, primària i urgències de zones turístiques) i el pla de vacances.