Mai s’han vist en una igual que la que tindran aquest migdia en el primer torn de la pista Simonne-Mathieu. Només dos sets els separen de la seua primera final d’un gran eslam, en aquest cas, de dobles. Els kazakhs Alxander Bublik i Andrey Golubev, números 82 i 101 respectivament del rànquing ATP de l’especialitat, són l’últim escull per als valencians Pablo Andújar, 68 del món i 465 en el rànquing de dobles, i Pedro Martínez Portero, 103 del món i 189 en dobles, que van entrar quasi sense pensar-ho en el quadre ―van substituir els primers favorits a causa de la covid-19― i que ja encadenen quatre victòries en el tercer torneig que afronten com a parella, i sens dubte el més important. 

Andújar, Martínez Portero i el partit de la seua vida

Només Pablo Andújar, el més veterà, amb 35 anys, guanyador de quatre tornejos i finalista de cinc en individuals, sap el que és jugar finals de dobles, encara que les va perdre totes, les sis, cinc de les quals sobre terra batuda, amb companys com Dani Gimeno Traver, ara entrenador de l’alzirenc, Leonardo Mayer, Carlos Berlocq, Guillermo García López i Oliver Marach. Amb aquest últim va jugar les dues últimes, a Buenos Aires i Rio en 2015. Sis anys després, aspira a reconciliar-se amb el tenis al costat del jove de 23 anys. En individuals a París cap dels dos havia passat de tercera ronda. En l’altra semi es creuaran els segons i sisens favorits, els colombians Cabal i Farah i els francesos Herbert i Mahut respectivament.

Mentrestant, Rafa Nadal es va refer davant de Schwartz per a aconseguir la seua catorzena semifinal a París. El seu rival cap a la final serà el número u Novak Djokovic, que va guanyar Matteo Berrettini.