Agents de la Policia Nacional han detingut a Mislata (València) tres joves, dos de 18 anys i un altre menor d'edat, com a presumptes autors dels delictes de robatori amb força de vehicles i danys, després de, presumptament, sostraure 14 furgonetes i apropiar-se del material que contenien. Cinc dels vehicles van aparéixer cremats i la resta abandonats en descampats de la zona, segons ha informat la Prefectura Superior en un comunicat.

Les investigacions van començar el passat mes de març, quan els agents van tindre coneixement de la sostracció de diversos vehicles a la localitat valenciana de Mislata i van iniciar un dispositiu específic per a localitzar els presumptes autors, que va culminar dimecres passat amb la detenció de tres homes, un d'ells menor d'edat.

En el marc de l'operació, els investigadors van esbrinar que els sospitosos sostreien furgonetes en descampats de la localitat, s'apoderaven del contingut del seu interior i, una vegada eren utilitzades, les abandonaven.

A més, els agents van trobar cinc vehicles calcinats. Per a cometre els robatoris usaven una clau mestra que els servia per a obrir i posar en marxa les furgonetes, la qual cosa va conduir els agents a sospitar que es tractava de professionals.

Durant l'operatiu policial es va intervindre als detinguts aquest utensili i una marraixa de líquid combustible.

Als detinguts se'ls considera presumptes autors d'un delicte de robatori amb força en vehicle i danys, i a un d'ells, a més, com a presumpte responsable d'un delicte contra la seguretat viària. Els dos arrestats majors d'edat, un d'ells amb antecedents policials, han passat a disposició judicial.

El menor ha sigut posat en llibertat i entregat als seus tutors legals després de prendre-li declaració, no sense abans ser advertit de l'obligació de comparéixer davant de l'autoritat judicial quan fora requerit, i se n'ha informat la Fiscalia de Menors.