Rafa Nadal ha anunciat aquest dijous la seua decisió de no participar ni en el torneig de Wimbledon ni en els Jocs Olímpics de Tòquio per a "previndre qualsevol mena d'excessos" en el seu cos.

Aquests excessos podrien impedir-li "continuar lluitant en el mitjà i llarg termini pels títols", ha dit el jugador espanyol, número tres mundial.

"Hola a tots. Vull comunicar-vos que he decidit no participar en la pròxima edició de Wimbledon que es disputarà del 28 de juny a l'11 de juliol. Tampoc jugaré els Jocs Olímpics previstos finalment del 24 al 30 de juliol", va apuntar Nadal.

"És una decisió que mai resulta fàcil de prendre", afig en un comunicat en les seues xarxes socials. "Després d'escoltar el meu cos i parlar amb el meu equip, entenc que és la decisió encertada amb l'objectiu d'allargar la meua carrera esportiva i continuar fent el que em fa feliç: competir al màxim nivell i continuar lluitant".

Nadal diu que les només dues setmanes que separen Roland Garros i Wimbledon enguany -el torneig francés va ser ajornat per motiu de la pandèmia- impedeixen recuperar-se "de la sempre exigent temporada de terra batuda".

"Han sigut dos mesos d'un gran esforç i la decisió que prenc va enfocada al mitjà i llarg termini", destaca.

"En aquests moments de la meua carrera com a esportista, una part important és la prevenció de qualsevol mena d'excessos en el meu cos que pogueren impedir continuar lluitant en el mitjà i llarg termini pels títols", indica el jugador, que en el recent torneig de Roland Garros va caure en semifinals contra el serbi Novak Djokovic, líder de la classificació mundial.

El jugador mallorquí subratlla que els Jocs Olímpics "han significat molt" en la seua carrera i que "sempre van ser una prioritat com a esportista".

"Vaig trobar l'ambient que tot esportista vol sentir almenys una vegada i personalment vaig tindre la sort de viure'ls intensament en tres ocasions i a més de ser el banderer del meu país", afirma Nadal, que va ser campió olímpic individual a Pequín 2008 i en dobles en Rio 2016 junt amb Marc López.

Nadal és el segon tenista espanyol que renuncia als Jocs de Tòquio, una decisió que ja va anunciar fa dos dies Roberto Bautista.

A més d'ells, Pablo Carreño i Alejandro Davidovich eren els tenistes classificats per rànquing. La Federació Internacional té fins al 5 de juliol per a readjudicar les places no confirmades.