Del barri del Carme, on es va convertir en un símbol de regeneració urbana i de consens veïnal, a Moraira. La vedette valenciana Rosita Amores "està de vacances" en la costa de la Marina Alta. L'artista Luis Montolio ha muntat aquest matí en una gran paret blanca d'una finca de Moraira una de les seues fotografies més icòniques, la de Rosita Amores emergint d'una paella com la Venus de Botticelli que naixia d'una petxina. La fotografia, a la qual durant aquest matí se li aplicarà un vernís perquè recupere el color, ja concita mirades. Els veïns més matiners preguntaven qui és aquesta senyora. Sandra Romero, presidenta de la comunitat de propietaris de la finca, els explicava que una gran artista valenciana. I tant. Va ser un esclat de vida, d'erotisme, de frescor en els anys ombrívols de la dictadura.

Montolio ha explicat a Levante-EMV que la fotografia es va desprendre de la paret del barri del Carme just abans de la pandèmia. "Ha pogut acabar en eBay, però la vaig recuperar i l'he tinguda guardada fins ara. La lona té ja 7 anys, no pensava que anava a durar tant. Ara li farem un tractament i recuperarà el color".

Els treballadors col·loquen la gran fotografia de Rosita Amores emergint de la paella A. P. F.

L'artista ha explicat que aquesta fotografia és "un símbol de consens i democràcia". Quan es va col·locar al barri del Carme, els veïns es van enamorar de la foto i van recuperar una valenta i transgressora artista valenciana. "És un símbol popular i d'unió de tots els valencians. I ve molt bé reivindicar-la en aquests temps", ha destacat Montolio.

El creador ha advocat per iniciar "una revolució urbana" i donar vida a espais anodins. Aquesta paret blanca, situada al carrer Madrid, al moll de Moraira, era insípida, lletja. Ara renaix amb la bellesa de Rosita Amores. "Podem dir que Rosita està de vacances al costat de la mar", ha apuntat l'artista.