La Comunitat Valenciana va seguir a la primavera un patró quasi oposat al de resta d'Espanya. Mentre que en la major part de l'Estat les precipitacions van estar un 33 % per davall del normal, a la nostra autonomia, exceptuant-ne els Ports i el Maestrat, els valors de pluja van ser superiors a la mitjana històrica. 

En la major part de la península Ibèrica va ser una primavera assolellada, i en canvi al Mediterrani van predominar els núvols. Així, es va donar la circumstància que a la Corunya i Pontevedra van gaudir de més hores de sol que a Castelló i València, respectivament. Aquestes són les principals conclusions sobre la primavera referides a la Comunitat Valenciana de l'avanç climàtic realitzat per l'Agència Estatal de Meteorologia.

Aquesta primavera ha sigut humida, amb un 30 % més de precipitacions que l'habitual, i la més freda des de 2013 i la quarta més freda del segle a la Comunitat Valenciana, mentre que es preveu un estiu càlid, segons l'informe de la delegació territorial de l'Agència Estatal de Meteorologia.

Així, va ser una primavera freda amb una temperatura mitjana entre els mesos de març, abril i maig de 13,5 graus, que és 0,1 °C més baixa que la de la mitjana normal, que se situa en els 13,6 °C, a causa de l'abundant nuvolositat durant el trimestre primaveral. 

Un juny molt càlid

Per contra, juny està sent molt càlid. De fet, la primera quinzena del mes ha tingut una temperatura mitjana 1,1 °C més alta del normal. La precipitació acumulada ha sigut de 176,3 l/m², un 30 % superior que la de la mitjana climàtica del període 1981-2010 (134,6 l/m²). 

Com a contraposició a la primavera plujosa, les prediccions dels experts indiquen que l'estiu serà més càlid de l'habitual a la Comunitat. S'espera que juny, juliol i agost tornen a ser especialment calorosos i amb més llargues nits tropicals.