Les persones d’entre 39 i 30 anys es vacunaran contra el coronavirus abans del que es preveia. Així ho ha estat anunciant aquests dies el president de la Generalitat, Ximo Puig. I ahir, per fi, ho va confirmar. La data inicial prevista perquè els valencians d’entre 39 i 30 anys es vacunaren era el 17 de juliol, però després de la reunió de la Mesa Interdepartamental, en la qual es van prorrogar 15 dies les mesures a la C. Valenciana, Puig va comunicar que “juliol serà el mes de la vacunació als menors de 40 anys”.

Des de fa uns dies ja s’està vacunant a aquest grup d’edat en les zones rurals i de les comarques d’interior de la Comunitat Valenciana. Per a la resta dels menors de 40 anys, la inoculació de la vacuna s’avançarà 12 dies, per la qual cosa dilluns que ve, 5 de juliol, començarà de manera oficial, després de l’arribada de nous carregaments de vacunes.

Ara bé, sobre la vacuna que es posarà als menors de 40 anys a partir de dilluns, se sospesa que siga Pfizer o Moderna, segons va assenyalar el president ahir en roda de premsa. Tot dependrà de l’arribada de noves vacunes a la Comunitat Valenciana els pròxims dies.

A qui li toca vacunar-se aquesta setmana? Els majors de 60 anys seran inoculats amb la segona dosi d’Astrazeneca. També es posarà la vacuna covid a les persones dependents, persones d’alt risc i altres col·lectius que, per alguna raó, no havien pogut rebre les seues dosis anteriorment.

El grup d’edat de 40 en avant rebrà aquesta setmana la gran majoria de dosis de Pfizer, Moderna i Janssen.