El secretari general d’UGT, Pepe Álvarez, ha assegurat que tornaran a eixir al carrer al costat de CCOO el pròxim 14 de juliol per a reivindicar al Govern que augmente el salari mínim interprofessional (SMI), congelat de moment, enguany, en 950 euros.

En la seua intervenció aquest dilluns en el Nueva Economía Fórum, el líder d’UGT ha assenyalat que aquestes concentracions, que duien a terme els dies 11 de cada mes, tornaran i tindran com a element central l’SMI, atés que s’ha arribat a un acord sobre les pensions i la negociació sobre la reforma laboral “avança”.

“No hi ha cap país amb SMI que no l’haja augmentat en 2021, cap”, ha dit Álvarez, que ha calculat que situar-lo en el 60 % del salari mitjà al final de la legislatura suposarà elevar-lo fins a 1.100-1.200 euros.

Aquesta petició es produeix després que la ministra de Treball, Yolanda Díaz, haja mantingut converses amb el president del Govern, Pedro Sánchez, perquè eleve l’SMI, després que el comité d’experts haja recomanat apujar-lo enguany entre 12 i 19 euros.

Respecte a les crítiques de la patronal a la proposta del Ministeri de Treball per a reformar el mercat laboral, UGT ha assenyalat que les emmarquen en el “procés de negociació” en el qual es troben, però ha demanat a la CEOE que “siga més coherent” i diga què vol fer per a posar fi a la precarietat.

Pel que fa als retrets de grups polítics al fet d’arribar a acords en l’àmbit social amb el Govern, Álvarez ha indicat que “estem entrant en una situació en la qual es linxa a qualsevol, fins i tot per anar a signar un gran acord a La Moncloa, com el de les pensions”.

“Jo he signat acords també amb Rajoy, sobre l’SMI, amb tota ostentació a La Moncloa, i no va ser cap traïció ni res paregut”, ha deixat clar el líder d’UGT.

En aquest sentit, ha demanat al Govern i als grups de l’oposició que, “davant de la perspectiva que té el país d’una legislatura que durarà, siguen capaços de rebaixar el soroll i entrar en un procés de diàleg i d’acords”. “Els ho demane per favor”, ha insistit Álvarez.