El València Basket ha anunciat, aquest dimarts, el retorn al club de Víctor Claver, que ha signat un contracte de tres temporades amb el club en el qual es va formar i que va deixar en 2012 per a jugar en l’NBA. Claver, que està en aquests moments concentrat amb la selecció espanyola per a preparar els Jocs Olímpics de Tòquio, torna al València amb 32 anys, després d’haver quedat lliure de la seua vinculació amb el Barcelona.

Després d’iniciar la seua formació en el planter de Maristes, Claver (València, 1988) es va integrar en les categories inferiors del València Basket i es va estrenar amb el primer equip en la campanya 2006-07. L’estiu de 2012, després d’haver sigut triat en el draft de 2009 pels Portland Trail Blazers, Claver va abonar al València els 600.000 euros de la seua clàusula de rescissió per a iniciar la seua carrera en l’NBA, que va acabar el febrer de 2015.

En tornar a Europa, el jugador valencià va passar pel Khimki de Moscou i el Lokomotiv Kuban, fins que, l’estiu de 2016, va tornar a la Lliga ACB, després que el Barcelona acordara amb el València un pagament de quasi dos milions d’euros pels seus drets.

Dilluns, el club català va anunciar un acord amb Claver per a resoldre el contracte que els unia fins a 2022 i aquest dimarts el València ha confirmat el seu retorn al club.

Claver acumula set medalles amb la selecció espanyola (inclòs l’or del Mundial de 2019, en el qual va tindre un paper estel·lar), a més d’un títol de l’ACB i tres de la Copa del Rei, tots amb el Barça.