L’Equip de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil d’Ayora (València) ha esclarit l’incendi forestal que va arrasar 36 hectàrees a Jalance a principis de juliol i investiga per aquests fets un home de 54 anys que presumptament va provocar el foc en utilitzar una radial.

L’incendi es va iniciar el dia 2 de juliol al paratge conegut com El Regajo, pertanyent al terme municipal de Jalance. Pel que sembla, el foc va ser provocat a causa de la presència d’unes espurnes incandescents que van procedir de l’ús d’una radial mentre l’home tallava unes canonades de ferro, segons ha indicat la Guàrdia Civil en un comunicat.

Quan la Guàrdia Civil va tindre coneixement de l’existència de l’incendi forestal, van acudir a la zona diversos vehicles oficials per a participar en el control d’aquest.

Així mateix, van col·laborar en l’extinció de l’incendi dues dotacions de bombers professionals, tres de bombers voluntaris, set brigades forestals de la Diputació de València i tres de la Comunitat Valenciana. A més, també hi van contribuir tres helicòpters i quatre hidroavions, així com diversos agents mediambientals de la comarca.

El dia de l’incendi hi havia actiu un nivell d’alerta 2, amb altes temperatures en l’ambient, i el foc va arrasar més de 36 hectàrees de terreny forestal. Gràcies a l’actuació de la Guàrdia Civil i dels equips d’emergència, es va poder controlar l’incendi forestal a temps per a evitar un major avanç del foc i, fins i tot, evacuacions de les poblacions pròximes.

El passat dia 13, la Guàrdia Civil va investigar un home, de 54 anys i nacionalitat espanyola, per un presumpte delicte d’incendi forestal. Les diligències s’han remés a la Fiscalia de Medi Ambient de València.

L’Equip de Protecció de la Naturalesa ha recordat als ciutadans que “una imprudència d’aquestes característiques no només pot arrossegar unes responsabilitats civils per al responsable, sinó també penals, a més de posar en risc la flora, la fauna i, fins i tot, la vida dels veïns”.