La Volta Ciclista a Espanya 2021 tindrà dues etapes que passaran per la Comunitat Valenciana: la sisena, Requena-Cullera, el 19 d’agost; i la setena, Gandia-Balcó d’Alacant, el dia 20. Dos recorreguts que, marcats pel paisatge valencià, combinaran costa amb muntanya i comptaran amb públic.

Aquest divendres ha tingut lloc l’acte de presentació de les dues etapes valencianes de la Volta a Espanya 2021 en la Diputació de València, amb la presència del president de la Diputació, Toni Gaspar; el diputat d’Esports, Andrés Campos; el director de la Volta a Espanya, Javier Guillén, i l’exciclista i director tècnic de la Vuelta, Fernando Escartín.

Campos ha destacat que, gràcies al recorregut, que passarà per multitud de ciutats i comarques, el públic valencià tornarà a viure aquestes etapes tan boniques i visuals. “La Volta a Espanya representa la vertebració del territori, donar visibilitat a les panoràmiques del paisatge, perquè les grans vesprades de ciclisme estiguen acompanyades de grans imatges”, ha afegit.

Escartín ha explicat que en la part de Requena han tractat, primer, de recórrer la part interior de la província, i ha indicat, a més, que “aquesta etapa és una de les que més pobles travessarà; acostarem la Vuelta a la gent. Mai hi ha hagut una etapa amb tant de recorregut urbà i serà la que més públic tindrà de la Vuelta”.

“Després, agafem costa, amb unes platges meravelloses, també per la marjal, i arribem a la muntanya de Cullera. Serà una de les etapes més boniques i emocionants. En la segona etapa eixim de Gandia, una etapa de muntanya, molt dura. Hem buscat el port Vilallonga, és un poc una emboscada i marcarà diferències; la diferència en la classificació general serà mínima, però hi haurà molt de moviment”, ha afegit.

Guillén ha destacat que a l’organització de la Vuelta li agrada treballar amb la Diputació, perquè és la casa dels pobles, i, a més, ha expressat que “la primera etapa, que té lloc íntegrament a la província de València, ens permet utilitzar un recurs important, l’interior amb la costa”. “L’eixida de Gandia també té una gran qualitat. Volem complir tres eixos: el promocional, ja que la carrera es veu en televisió en més de 180 països; l’econòmic, ja que necessitem més de 22 hotels per a allotjament; i l’emocional, han sigut dos anys de pandèmia molt durs i que puga haver-hi públic és emocionant”, ha explicat.

Finalment, Gaspar ha destacat els paisatges de la Comunitat i la importància de triar els millors municipis i els més bonics per a la Vuelta, i, així, visibilitzar el potencial del territori valencià.