Alcaldes i alcaldesses socialistes han reclamat, en el VII Fòrum Municipalista Vicent Nebot, l’impuls i la consolidació dels fons de cooperació municipal, el projecte de llei dels quals entrarà a debat a les Corts la setmana que ve. El fòrum, celebrat a l’Alcora, ha acollit la celebració d’una taula dedicada a la gestió municipal, en la qual s’ha posat en relleu la capacitat de l’Administració local per a gestionar els recursos, així com el reconeixement de la majoria d’edat dels ajuntaments.

El diputat Ernest Blanch, que defensarà a les Corts la postura del partit socialista davant de l’esmena a la totalitat de Vox, ha destacat el “lideratge socialista” durant la gestió de la pandèmia i ara en la recuperació post-COVID, una recuperació que ha de ser “justa des del punt de vista social i també territorial”, ha manifestat.

Dirigint-se als alcaldes, Blanch ha afirmat que són els qui més a prop estan dels ciutadans quan demanen solucions als seus problemes, i ha defensat una manera de fer política “d’escoltar, decidir i actuar per bé de tots i no d’uns quants”.

El gran canvi en el Govern

“Perquè tot el que heu fet ha ajudat a canviar vides, a millorar-les, a fer que tots isquem alhora i junts. Aquest ha sigut el gran canvi: que un govern socialista no deixa a ningú arrere”, ha afirmat.

El fòrum ha començat de la mà del secretari general de la comarca de l’Alcalatén i alcalde de l’Alcora, Samuel Falomir; la presidenta del PSPV-PSOE, Juana Serna, i la diputada nacional per Castelló i membre de l’Executiva Federal, Susana Ros. Falomir ha assenyalat que la pandèmia “ha posat de manifest la importància de les administracions locals, que han assumit en un breu espai de temps responsabilitats fins ara desconegudes per a nosaltres. Hem sigut la primera porta a la qual han tocat els veïns i hem sigut necessaris perquè les ajudes arribaren en temps rècord als qui més ho necessitaven”.

“Amb l’arribada dels fons europeus, els ajuntaments heu de ser el motor essencial del desenvolupament i els impulsors d’aquest pla de recuperació”, ha dit. El fòrum l’han tancat l’alcaldessa de Castelló de la Plana, Amparo Marco, i el sotssecretari general del PSPV-PSOE, Manolo Mata, que ha subratllat que el socialisme “cada vegada està més viu”.