La Brigada Mòbil de la Policia Nacional ha identificat l’home que va agredir, dijous passat, en el metro de Madrid, un sanitari, el qual ha perdut part de la visió d’un ull a causa del fort colp que li va propinar l’agressor després de demanar-li que es posara la mascareta.

Fonts pròximes al cas han indicat a Efe que aquest dilluns una persona ha acudit als jutjats per a declarar que coneixia el presumpte agressor i aportar les seues dades personals.

De manera paral·lela, els investigadors han pres declaració als dos acompanyants d’aquest individu en el moment de l’atac, que es va produir amb un puny americà, segons ha avançat La Sexta i han confirmat a Efe fonts policials.

S’espera que, en les pròximes hores, el presumpte agressor siga detingut per la Policia Nacional.

L’agressió es va produir a l’estació Alto del Arenal de la línia 1 del metro, quan el sanitari suposadament el va instar a posar-se la mascareta.

En un vídeo que circula per les xarxes socials s’aprecia com un home propina un fort colp a la cara al sanitari. “Carallot, que et quede clar; tant de bo et muires”, va dir l’agressor a la víctima abans d’abandonar el comboi.

Després del succés, Metro va avisar la Policia Nacional i el Servei d’Assistència Municipal d’Urgències-Protecció Civil (SAMUR-PC), que va atendre la víctima de l’agressió i va traslladar-la a l’Hospital 12 de Octubre, precisament el centre on treballa.

La víctima ha sigut operat aquest dilluns a l’hospital, si bé cal esperar a la seua evolució per a conéixer si ha perdut una part o la totalitat de la visió d’un ull.

Segons les mesures vigents, continua sent obligatori l’ús de la mascareta en els mitjans de transport públic, incloses andanes i estacions de viatgers, així com en telefèrics i vehicles de fins a nou places, inclòs el conductor, si els ocupants dels turismes no conviuen en el mateix domicili.