El Ministeri de Treball i Economia Social i els agents socials han finalitzat la trobada de diàleg social per a modernitzar el mercat laboral sense avanços i s'han emplaçat per a continuar amb la negociació al setembre, segons sindicats.

UGT ha afirmat que la negociació ha romàs immòbil durant la trobada celebrada aquest dimecres, excepte per una qüestió tècnica sobre contractes formatius i el mecanisme de sostenibilitat de l'ocupació, que substituirà els actuals ERTO.

Per al sindicat que lidera Pepe Álvarez, l'alta taxa de contractació temporal espanyola, "sense comparació a Europa", i la recuperació de drets expropiats als treballadors amb les reformes laborals "no poden esperar més".

"Al mateix temps que entregarem la nostra proposta conjunta de les organitzacions sindicals, comminem el Govern perquè avance en els compromisos adquirits tant en l'acord de governabilitat com davant de les autoritats comunitàries europees", ha dit l'organització sindical.

D'altra banda, ha mostrat el seu desig que la CEOE se sume a l'objectiu de millorar el mercat de treball. No obstant això, ha deixat clar que la patronal "no es pot convertir en un tap que impedisca el compliment de les obligacions amb la societat espanyola i amb els socis europeus".