El doctor José Fornes Ruiz, que va ser president del Col·legi Oficial de Metges de València i del Consell General de Col·legis Mèdics de la Comunitat Valenciana i d'Espanya, ha mort aquest dimecres a València als 90 anys.

Així ho ha comunicat un dels seus fills, l'advocat i president de l'Associació de Dret Sanitari de la Comunitat Valenciana (Adscv) Carlos Fornes, qui ha assegurat que "hui se n'ha anat una persona que no solament va ser un referent per als seus tres fills en l'àmbit professional, sinó que a més ens va ensenyar amb el seu exemple la importància d'estimar i cuidar els altres".

"Hui acomiadem un pare i un mentor, una persona admirable en tots els sentits que va dedicar la seua vida professional a la cura dels altres i la seua vida personal a la cura de la seua família", ha agregat Carlos Fornes.

El doctor José Fornes Ruiz era llicenciat en Medicina i Cirurgia i doctorat per la Universitat de València, a més d'especialista en pediatria i puericultura i diplomat en Sanitat.

Va ser president del Col·legi de Metges de València de 1984 a 1990, president del Consell General de Col·legis Mèdics de la Comunitat Valenciana i, de 1990 a 1997, president del Consell General de Col·legis Mèdics d'Espanya.

A més, va ser president de l'Associació Professional de Metges Extrahospitalaris de la Comunitat Valenciana, president de la Federació Espanyola Associacions Professionals de Metges de la Seguretat Social, president de la Comissió d'Ètica i Deontologia del Comité Permanent de Metges d'Europa, president de la Fundació per a la Investigació, Docència, Formació i Competència Professional dels Metges Col·legiats a Espanya i president de l'Institut de Formació Mèdica Col·legial per a la Formació Continuada.

Va ser també president de Fapropem (Federació d'Associacions Professionals, Pensionistes i Majors) i d'Adapropem (Associació per a la Defensa i Atenció dels Professionals, Pensionistes i Majors), president del Consell Valencià de Persones Majors de la Comunitat Valenciana, conseller del Consell Estatal de Persones Majors (òrgan consultiu del Sistema per a l'Autonomia i Atenció a la Dependència) i expert en l'Àrea d'Envelliment/Dependència del III Pla de salut de la Comunitat Valenciana.