El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha assenyalat aquest dimecres que "sembla que hi ha una estabilització de la situació en l'àmbit hospitalari", però ha insistit a mantindre la màxima prudència per a continuar amb "l'alentiment de l'avanç dels contagis que s'està vivint aquesta setmana".

Així ho ha asseverat el cap del Consell a Castelló, quan li han preguntat per la seua valoració sobre la situació sanitària que viu la Comunitat Valenciana.

Sobre aquest tema, Puig ha demanat corresponsabilitat per a encarar el procés final de la vacunació en la millor situació possible i ha apuntat a un "alentiment de l'avanç de contagis" i a "una estabilització de la situació també en l'àmbit hospitalari", però ha recordat que cal "seguir amb la màxima prudència" per a "intentar parar el creixement de l'onada" i encarar el procés final de la vacunació "en la millor de les situacions possibles".

En aquest sentit, el president ha recordat que aquest mes d'agost la Comunitat Valenciana tindrà disponibles fins a 400.000 vacunes de Moderna, la qual cosa permetrà donar un "gran impuls" a la inoculació de dosis. Així mateix, Puig ha destacat que en l'àmbit rural la vacunació ha avançat més ràpidament i ja s'està vacunant els joves de 18 anys.

El cap del Consell també s'ha pronunciat respecte a la posada en marxa del passaport covid. Puig ha insistit que "no s'aplicarà fins que tots els ciutadans hagen tingut l'opció de vacunar-se". I ha aclarit que, "a partir d'aquest moment, s'estudiarà".