El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat que, en la Conferència de Presidents que se celebrarà aquest divendres, reivindicarà la necessitat d'un "canvi urgent en el model de finançament autonòmic" i que "abans de final d'any hi haja una proposta del Govern per a solucionar el problema".

Així ho ha avançat el cap del Consell responent a les preguntes dels mitjans després de la presa de possessió dels membres del Consell de l'Audiovisual, que s'ha constituït aquest dimecres a Castelló de la Plana.

En aquest sentit, Puig ha assenyalat que durant la seua intervenció introduirà les "exigències" de la Comunitat Valenciana, i ha asseverat que "és evident que, per a un avanç de l'equitat entre tots els espanyols, és fonamental abordar com més de pressa millor el canvi d'un model de finançament autonòmic" que, segons ha manifestat, "és injust i no garanteix la suficiència per a tindre un estat del benestar potent".

A més, Ximo Puig ha remarcat que "per a això cal un acord de país que supere les fronteres partidistes".

Finalment, el dirigent autonòmic ha recordat que els dos temes base de la conferència són "la urgència de superació de la pandèmia i la reactivació econòmica i social fonamentada en els fons europeus".