Mireia Belmonte es va acomiadar de qualsevol possibilitat de medalla en els Jocs Olímpics de Tòquio, després de caure eliminada aquest dijous en les preliminars dels 800 lliure.

Encara que Belmonte va rebaixar en quasi sis segons el seu fins ara millor registre de la temporada, la nadadora espanyola es va quedar molt lluny, a més de sis segons -6.13-, de poder accedir a una final que ràpidament es va posar molt cara per a la badalonina.

"He fet la meua millor marca de la temporada, però ha sigut una eliminatòria bastant ràpida. És veritat que m'he trobat molt millor que en el 1.500, però m'ha faltat bastant ritme per a poder arribar a la final", va reconéixer Belmonte.

I és que, malgrat la seua obstinació, Mireia Belmonte mai va poder millorar la sisena plaça a la qual va ser relegada des dels primers 100 metres, en una duríssima sèrie en la qual l'espanyola es va enfrontar, entre altres, a Katie Ledecky, la vigent campiona olímpica, i a la italiana Simona Quadarella, plata en l'últim mundial.

Incapaç de seguir el ritme de Ledecky, que com de costum va nadar tota la prova en solitari, Mireia Belmonte va haver de conformar-se amb un mà a mà amb la turca Merve Tuncel.

Però malgrat que Belmonte mai va perdre el deixant de la nadadora otomana, l'espanyola no va aconseguir superar Tuncel, i es va haver de conformar amb la sisena plaça en la seua sèrie amb un temps de 8.26.71.

Una marca insuficient per a accedir a la final d'uns Jocs de Tòquio en els quals Mireia Belmonte, quarta en els 400 estils, va disputar aquest dijous la seua última prova individual, a l'espera de tancar demà la seua participació en la capital japonesa amb el relleu 4x100 estils. 

África Zamorano, classificada per a les semifinals de 200 esquena

Per la seua banda, la nadadora espanyola Àfrica Zamorano va aconseguir aquest dijous la classificació per a les semifinals dels 200 esquena dels Jocs Olímpics de Tòquio, després de tancar la ronda preliminar amb la catorzena millor marca de totes les participants amb un temps de 2.10.72 minuts.

Zamorano, que va concloure sisena en la seua sèrie, es va quedar a 2.54 segons de l'australiana Kaylee McKeown, la campiona dels 100 en aquests Jocs de Tòquio, que partirà amb el millor temps de totes les semifinalistes, després de fer un temps de 2.08.18 en les sèries.