Un incendi ocasionat en una gran acumulació de restes de poda concentrada en un solar de l'Alcúdia de Crespins va ser extingit després de 16 hores de treballs dels bombers durant el passat cap de setmana. Els primers avisos van arribar dissabte passat vora les huit de la vesprada i fins a la una del migdia del diumenge no van finalitzar les tasques d'extinció en la zona. «Hi havia prou material combustible, encara que estava cremant lent, però va ser necessari treballar durant tota la nit i fins al migdia», van comentar des del Consorci de Bombers.

Tancar les finestres

Al seu torn, des del Consorci es van posar en contacte amb l'Ajuntament perquè avisaren els habitatges pròxims de la necessitat de tancar les finestres durant tota la nit pel fum ocasionat per les restes calcinades. 

Durant les més de 16 hores de duració del dispositiu, van treballar fins a quatre dotacions dels parcs de bombers de Xàtiva i Ontinyent, a més de diversos comandaments del Consorci i un coordinador forestal d'aquest. També es van mobilitzar brigades de la Diputació de València i bombers forestals. Finalment, els efectius van usar maquinària pesant per a remoure les restes de poda incendiades al final.