La Federació de Penyes de Festejos Taurins Tradicionals, o bous al carrer, reclama que es puguen tornar a organitzar aquesta classe d’espectacles, a partir d’octubre, després d’“un any i mig en el qual el sector ha sigut pacient, col·laborador i comprensiu”.

“Les penyes estan disposades i preparades per a celebrar festejos de bous al carrer a partir del mes d’octubre, i és una opció que la Generalitat s’ha de plantejar molt seriosament”, afirma aquest col·lectiu.

“Hem seguit molt de prop l’evolució de la pandèmia, l’esperat calendari de vacunació, l’inici progressiu d’activitats a la Comunitat, així com les declaracions institucionals des de la Generalitat. La segona quinzena d’agost portarà mesures noves i de cap manera poden asfixiar el sector de nou”, manifesta Vicent Nogueroles, president de la Federació de Penyes.

Al seu judici, “la Generalitat, amb el president Ximo Puig al capdavant, no pot obviar la necessitat d’activar un sector que aporta més de 300 milions d’euros a les arques de la Generalitat, així com més de 3.000 ocupacions directes, una de les activitats culturals i festives més importants de la Comunitat Valenciana”.

“En breu començarem a veure ciutadans als estadis de futbol, falles plantades als nostres pobles i ciutats, focs artificials, carreres populars i, com ja succeeix, platges abarrotades i passejos marítims al cent per cent de les possibilitats”.

Per això, insisteix Nogueroles, “el bou al carrer ha de ser una realitat als nostres carrers, sense fissures ni retrets”.