La realitat de Guedes amb el València ha fet un gir de 180 graus des que el seu pare va dir, fa uns mesos, abans de l’Eurocopa, que el seu fill sobrava a Mestalla. El portugués, en aquell moment, tenia més d’un peu i mig fora del club, Bordalás sabia de manera quasi segura que no podria comptar amb ell en la 2021/22, després de l’Eurocopa, i era una de les peces clau en l’operació eixida per a quadrar un poc els comptes aquest estiu. Però l’acord de LaLiga amb CVC ha canviat l’escenari i, encara que el lusità no està descartat com a venda, la seua continuïtat no està descartada ni molt menys. Per molts motius.

El València té els dos escenaris que té qualsevol futbolista i que resulta un poc evident afirmar. Pot eixir o continuar. Però més enllà de l’obvietat, els motius són molt clars i juguen a favor de l’entitat i parlen bé del futbolista. Quan va arribar de l’Eurocopa, pocs imaginaven el Guedes que han trobat. Per implicació, per creure en el projecte i per capacitat per a convéncer Bordalás, que el considera un jugador capaç de cobrir dues posicions. I això, en una plantilla tan fluixa de rotació, és un punt molt a favor. Es considera, en aquest sentit, que es reforça més l’equip comptant amb ell que fent una venda a la baixa. Més encara sabent que el jugador no es va revalorar en l’Eurocopa.

Amb vista a un any en un mercat segurament post covid, el València tindria una posició de més força amb altres equips, com per exemple el Wolverhampton, que, en aquests moments, és l’únic que estaria preparat per a atacar. Però no és tot tan senzill. La realitat és que l’equip del Molineux Stadium pot vendre Adama Traoré al Tottenham i ací és on entra en escena Guedes. Però l’eixida del portugués no seria un canvi peça per peça. És a dir, si el lusità se’n va, no serà perquè arribe Rafa Mir i el València es quede sense diners per a una segona operació per un altre jugador amb un altre equip. El davanter és la clau per a completar la plantilla si se’n va; si no és així, es quedaria a València. I cal recordar que, al tancament d’aquesta edició, l’equip anglés encara no havia fet cap oferta pel lusità, que té la ment posada a jugar contra el Granada.

El millor exemple que el València no regalarà Guedes és que el Vila-real i el Sevilla ja han rebut un ‘no’ per resposta. El primer va arribar amb 20 milions amb variables i els sevillans amb una quantitat pròxima a aquesta xifra però no amb cash. La seua intenció era arribar a aquests 20 amb diners més el valor d’un altre futbolista. El club de Mestalla no ho va acceptar, perquè queda per amortitzar encara una part del fitxatge del futbolista i vendre’l per a no guanyar res en termes comptables no soluciona res. I encara menys desbloqueja el control del fair-play financer. En qualsevol cas, una oferta irrebutjable sí que obriria la porta al portugués, comptant sempre amb la possibilitat d’atacar diversos futbolistes amb la seua única eixida.

Ara, el València i la resta de clubs es preparen per a 15 dies finals de mercat que han d’arreglar els buits en les plantilles. En el cas de l’equip de Mestalla, encara hi ha molts problemes dins d’un col·lectiu potenciat per l’arribada de José Bordalás però que, com ja va demostrar la temporada passada, no és garantia de regularitat i d’èxit.

L’única arribada d’Alderete no és suficient, fa falta un esforç extra i, com a mínim, han d’arribar dos o tres futbolistes. A més de buidar el vestuari de jugadors que no compten per a l’entrenador alacantí, que ja va expressar, després del partit que va guanyar contra el seu exequip (1-0) en el debut a Mestalla, que esperava haver començat LaLiga amb més reforços.

Siga com siga, el mercat del València CF es prepara per a un final frenètic i el club està pendent no només de l’atacant. El 6 també urgeix i Arambarri és el desig màxim a Mestalla. El compàs d’espera està activat a l’espera dels desitjats fitxatges.

Més de 30.000 socis del València ja han renovat l’abonament

Quan falta un poc menys d’una setmana per a la data de la fi del termini de renovació dels abonaments (23 d’agost), ja s’han renovat i domiciliat més del 75 % dels abonaments que el València CF tenia la campanya passada. Això suposa que més de 30.000 socis han renovat ja el seu abonament sobre un total aproximat de 40.000, després que el ritme de renovació haja augmentat de manera notable en els últims dies. A expenses, per tant, del que es considera l’“accelerada final”’ dels indecisos i d’aquells que encara estan en el seu període vacacional, el percentatge no és dolent. De fet, es podria qualificar de superior al que es podia esperar davant de l’absència de fitxatges, més enllà d’Alderete. Sens dubte, l’augment dels últims dies, pot tindre una relació directa amb el resultat de l’estrena lliguera contra el Getafe.