La pedra va causar “estralls” aquest dijous a la nit en les explotacions de cítrics de la zona d’Almardà, a Sagunt, segons la primera estimació de l’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-Asaja).

La pedra va caure amb força i va provocar la caiguda de fulles d’alguns camps de cítrics d’Almardà. Per això, les pèrdues podrien oscil·lar entre el 50 i el 70 % en algunes parcel·les, segons les primeres estimacions d’AVA-Asaja.

El president d’AVA-Asaja, Cristóbal Aguado, admet que “caldrà esperar a veure els efectes de la tempesta durant els pròxims dies per a poder valorar les pèrdues econòmiques generades per la pedra”, deia en un comunicat en el qual assegurava que, a Castelló, les comarques afectades pel graníssol són la Plana Baixa i l’Alcalatén, en les localitats d’Onda, Betxí, la Vilavella, Artana i l’Alcora, amb danys desiguals i localitzats en l’agricultura.

En qualsevol cas, AVA-Asaja sol·licita a Agroseguro que agilite al màxim els peritatges oportuns per a estimar els danys en les explotacions afectades per aquesta tempesta de mitjan agost.