La direcció de la factoria de Ford a Almussafes ha proposat a la comissió de seguiment de l’expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO) implementat en la planta valenciana, la cancel·lació de les suspensions d’ocupació dels dies 30 i 31 d’agost i el trasllat del dia d’ERTO de l’1 de setembre al 28 del mateix mes, a causa d’un “lleuger increment” en la demanda de motors.

Segons va informar ahir el sindicat UGT, majoritari en la planta i el màxim responsable del qual, Carlos Faubel, és també el president del Comité d’Empresa, aquesta circumstància va ser comunicada als treballadors en una reunió que va tindre lloc ahir al matí, si bé s’ha convocat una altra comissió de seguiment per a abordar canvis en el calendari de l’ERTO en la planta de motors i vehicles.

En aquesta última, a causa de la “inestabilitat en el subministrament de semiconductors” —sempre segons la informació facilitada per UGT—, l’empresa va comunicar la necessitat de traslladar la jornada industrial prevista per al 23 de desembre al 3 de setembre, que tindrà la consideració de vacances col·lectives.

Nòmines

D’altra banda, es va informar que hi ha hagut sol·licituds de bestreta de nòmina a l’empresa a causa dels retards en els pagaments previstos pel SEPE, el servei estatal públic d’ocupació.

Aquestes mesures s’adopten la mateixa setmana en què la factoria valenciana ha tornat a la normalitat productiva després de tres setmanes de parada vacacional. Dilluns van reprendre l’activitat els torns de matí i vesprada i ahir mateix ho va fer el de nit, que es trobava suspés des d’abril.