L’Ajuntament d’Alboraia va informar, aquest dijous a la vesprada, de la prohibició de banyar-se a la platja de Port Saplatja, després de la comunicació emesa pel Servei de Planificació de Recursos Hidràulics i Qualitat de les Aigües de la Generalitat Valenciana, en la qual s’ordenava el tancament de la zona de bany per detectar-hi nivells elevats de paràmetres microbiològics.

Segons informa el consistori, les mostres de les aigües analitzades el dia 25 d’agost “han superat els límits que estableix el Reial decret 1341/207, d’11 d’octubre, sobre la gestió d’aigües de bany per a ser aptes per al bany”.

Bandera roja en la posta de Port Saplatja. A.A.

L’Àrea de Medi Ambient i Platges de l’Ajuntament d’Alboraia va rebre aquest dijous els resultats de les analítiques del Servei de Planificació de Recursos Hidràulics i Qualitat d’Aigües i va activar automàticament el protocol, que implica convocar l’òrgan gestor de les platges i informar el Servei de Socorrisme, la Policia Local i la ciutadania.

“S’està a l’espera que els resultats analítics mostren uns valors de qualitat de l’aigua òptims per al bany”, va explicar l’Ajuntament en un comunicat.

En dies anteriors, també es van tancar platges, durant un dia, a la Pobla de Farnals, el Puig de Santa Maria i Puçol, per l’aparició d’una taca en l’aigua, causada per una microalga.