El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha comparegut per a informar sobre les mesures que entraran en vigor a la C. Valenciana. Aquesta roda de premsa ha tingut lloc després de la reunió de la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i l’Actuació contra la Covid-19, presidida per Puig i en la qual també ha participat la consellera de Sanitat, Ana Barceló.

El Consell ha iniciat la desescalada, que s’estendrà des d’aquesta nit i fins al pròxim 27 de setembre, amb la mirada posada en el fet que la festivitat del pròxim 9 d’Octubre es puga celebrar dins d’una situació de nova normalitat. “S’ha aconseguit una millora de la situació pandèmica. Gràcies als valencians i valencianes pel seu civisme i solidaritat. La C. Valenciana ha passat d’estar en alerta 4 a alerta 2. Tenim la meitat de les persones ingressades per covid i la tercera incidència més baixa d’Espanya. Tenim 3,6 milions de persones amb pauta completa, un milió més que fa un mes. Aquesta evolució favorable ens porta a reobrir la C. Valenciana cap a la normalitat millorada, però amb prudència”, ha destacat Ximo Puig a l’inici de la compareixença.

Aquestes són les noves restriccions a la C. Valenciana que entraran en vigor aquesta nit.

  • Toc de queda: fi del toc de queda a tota la C. Valenciana.
  • Aforament en esdeveniments: màxim de 1.500 persones en interior i 3.000 en exterior.
  • Reunions: no hi ha límit en les reunions socials.
  • Oci nocturn: reobri l’oci nocturn amb el 50 % de l’aforament en l’interior; la barra només s’usarà per a retirar beguda; tancament a les 3.00 hores i no se servirà a partir de les 2.30 hores.
  • Esdeveniments esportius: s’amplia l’aforament en pavellons exteriors fins al 60 % i en interiors fins al 40 %, amb un màxim de 4.000 persones
  • Consum de tabac i alcohol: la limitació del consum de tabac i assimilats es manté, de manera que continua prohibit fumar en la via pública, terrasses, platges o altres espais a l’aire lliure, quan no es puga respectar la distància mínima interpersonal de 2 metres com a mínim. Sobre el consum d’alcohol, continua estant prohibit vendre’l durant la franja horària compresa entre les 22.00 hores i les 7.00 hores de l’endemà.
  • Ús de mascareta: finalment, continua sent obligatori l’ús de mascareta en qualsevol espai tancat, així com en qualsevol espai a l’aire lliure en el qual no es puga mantindre la distància de seguretat de, com a mínim, 1,5 metres, excepte grups de convivents.