La Guàrdia Civil inicia a partir de demà una nova cerca del cos de Marta Calvo, la jove de 25 anys d’Estivella presumptament assassinada per Jorge Ignacio P. J. la matinada del 7 de novembre de 2019, després d’haver confirmat la presència del sospitós en aquell punt l’endemà del crim, el matí del 8 de novembre. L’acusat, que està imputat per tres assassinats —el de Marta i els de Lady Marcela Vargas i Arliene Ramos— i huit més en grau de temptativa d’altres tantes xiques més, va romandre en aquell punt durant més de tres hores.

La zona que rastrejaran és a Manuel, als afores del nucli urbà, i la intenció és buscar el cadàver en diferents edificacions i àrees rurals. La Guàrdia Civil aborda aquesta nova cerca amb “elevades esperances” de trobar-la, ja que, en la declaració davant de la Guàrdia Civil, el presumpte assassí en sèrie només va contar que aquell matí havia anat a l’Olleria a comprar la serra amb la qual va dir haver esquarterat a Marta, però no va fer cap esment de la seua estada en aquell punt de Manuel.

365 días sin Marta Calvo

365 dies sense Marta Calvo Arturo Iranzo

Agents de la Unitat Central Operativa (UCO) es troben des d’ahir a València i hui han arribat els especialistes de la unitat canina amb gossos ensinistrats en la detecció de restes cadavèriques, els mateixos que ja van participar en el rastreig de l’abocador de Dos Aguas, que es va prolongar sense èxit durant huit mesos arran de les mentides declarades per l’investigat, que es troba actualment intern a la presó de Villena després de ser traslladat des de la de Picassent a final de juliol, tal com va avançar en exclusiva Levante-EMV.

Aquesta nova cerca té l’origen en l’estudi específic de posicionament del mòbil del sospitós per part de tècnics de l’institut armat, que s’ha prolongat durant mesos, ja que requeria una anàlisi més profunda i complexa que la de les primeres anàlisis dels telèfons utilitzats per Jorge Ignacio P. J.