La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha concedit un total de 5,5 milions d’euros, repartits entre 215 entitats sense ànim de lucre, per al desenvolupament de programes i serveis de promoció de l’autonomia de persones amb diversitat funcional.

Aquestes ajudes es destinaran a programes de diferents tipologies, com ara de convivència, promoció d’oci i temps lliure, cooperació social, intervenció per a la prevenció i inserció social, respir familiar o suport i atenció sociosanitària, segons va concretar la Generalitat en un comunicat.

Així mateix, se subvencionen programes d’ocupació amb suport, foment de la vida independent, teràpia assistida amb animals de companyia, col·laboració i dinamització d’entitats tutelades, programes d’activitats formatives i campanyes de sensibilització. En total, s’ha invertit en 424 programes, 136 a la província d’Alacant, 39 a Castelló, 180 a la de València i 69 programes d’àmbit comunitari.

Quant a les 215 entitats subvencionades, 69 treballen a la província d’Alacant, 22 entitats a Castelló i 85 desenvolupen la seua tasca en l’àmbit de la província de València, a més de 39 entitats que actuen en més d’una província.

La directora general de Diversitat Funcional i Salut Mental, Elena Albert, ha destacat la importància d’aquesta mena d’ajudes perquè, segons ha remarcat, “contribueixen al fet que les persones amb diversitat funcional o problemes de salut mental romanguen en el seu entorn més pròxim i aconseguisquen una major autonomia personal, la qual cosa permet que cada vegada estiguen menys institucionalitzades”.

Albert ha indicat que la tipologia del programa més sol·licitat correspon a aquells destinats a la intervenció per a la prevenció i inserció social, amb 172 programes subvencionats. Poden optar a les ajudes les entitats sense ànim de lucre que gestionen o desenvolupen aquesta classe de programes o serveis socials especialitzats dirigits a persones amb diversitat funcional i a les seues famílies.

Per a la valoració de les sol·licituds s’ha tingut en compte, entre altres qüestions, el compliment de clàusules socials. Així, s’ha valorat l’experiència de l’entitat i de l’equip humà en matèria específica d’igualtat de gènere de persones amb diversitat funcional.