La processó cívica tornarà enguany a l’agenda d’actes del 9 d’Octubre a la ciutat de València després de suspendre’s en 2020 a causa de la pandèmia.

Així ho ha anunciat en les xarxes socials el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, que ha assenyalat que s’ha adaptat el calendari de les obres del carrer la Pau per a permetre el recorregut de la processó, que sol començar a la plaça de l’Ajuntament i acabar al Parterre, davant de l’estàtua de Jaume I.

Cano ha remarcat el “gran esforç” de la Regidoria del Cicle Integral de l’Aigua en aquest sentit i ha defensat que des de Seguretat treballaran “per fer possible que es puga gaudir de la processó”.

L’any passat no es va celebrar aquest acte a causa de la pandèmia. No obstant això, sí que es van celebrar diverses manifestacions. Algunes, com les convocades per l’Associació Regne de València de Gais i Lesbianes o Mi Tierra CV, van defensar que “es podria haver celebrat la processó cívica al matí” i van assegurar que si l’Ajuntament l’havia cancel·lada, era “per altres motius”.