La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha denunciat que només un tècnic de cures auxiliars d’infermeria (TCAI) atén els torns de nit en plantes de l’hospital de la Ribera, a Alzira, com la destinada a pacients de traumatologia i neurocirurgia o la de cirurgia general i urologia.

El sindicat ha explicat en un comunicat que aquests professionals tenen 30 pacients a càrrec seu, en molts casos totalment dependents i que requereixen una atenció detallada, que implica cures, canvis posturals o actuacions higièniques, entre altres mesures.

En aquest context, l’únic TCAI en aquestes plantes des de les huit de la vesprada fins a les huit del matí “acaba exhaust pel sobreesforç que ha de fer, cosa que afecta la seua salut, i amb la sensació de no haver desenvolupat bé el seu treball”.

El sindicat ha lamentat la retallada de plantilla amb la no renovació dels contractes covid que s’ha produït a l’hospital, que provoca que “des de juny únicament un TCAI assumisca plantes senceres durant els torns de nit i al llarg de 12 hores”. Aquesta circumstància, unida a la negativa de la direcció del Departament a reforçar la plantilla, “ocasiona que l’atenció als pacients siga amb el mínim de qualitat requerida”, ha advertit.

Davant d’aquesta situació, la central sindical ha exigit a la Direcció del Departament de Salut de la Ribera que rectifique, que conteste a les peticions de reforç que li ha transmés el sindicat i que incorpore més TCAI.