Bona rebuda a la tercera dosi contra la covid en les residències de majors, encara que amb la petició d’anar més enllà. La patronal d’aquests centres a la Comunitat Valenciana, AERTE, ha valorat la proposta que es va acordar aquest dimecres en el Consell Interterritorial entre comunitats i el Ministeri de Sanitat (i a la qual li falta el vistiplau de la Comissió de Salut Pública) per la qual s’inocularà una tercera dosi de Pfizer o Moderna als usuaris d’aquestes instal·lacions.

AERTE ha aplaudit la decisió que defensava la Conselleria de Sanitat, a la qual també li ha demanat que aquesta dosi de record incloga les persones ateses en centres de dia i habitatges tutelats i per serveis d’ajuda a domicili. En opinió d’aquesta entitat, l’objectiu és reforçar la immunitat de les persones més vulnerables “independentment del servei que reben”.

Segons han explicat en un comunicat de premsa, les diferents associacions territorials, liderades pel Cercle Empresarial d’Atenció a les Persones (CEAPS), havien plantejat aquesta dosi de record després d’observar la incidència que estava tenint la cinquena onada en alguns centres de vacunació completa. Aquests centres van ser en els primers en els quals es va començar a vacunar a finals de desembre, un procés que va durar prop de dos mesos.

En aquest sentit, des de les entitats es reclamava un estudi profund d’immunitat en les persones residents a escala nacional, en la línia del Provavac que s’està duent a terme a la Comunitat Valenciana, però el retard en aquest va fer que s’insistira a reforçar les defenses de les persones concernides, tal com va plantejar recentment l’Agència Europea del Medicament (EMA).

Així mateix, des d’AERTE han destacat l’eficàcia de la vacunació en els centres d’atenció a la dependència i com han protegit les persones majors en l’última onada, en la qual s’han reduït els contagis, els ingressos hospitalaris greus i les defuncions, encara que no es puga assegurar un 100 % de protecció. “Aquestes dades han demostrat clarament l’eficàcia de la vacunació i que els centres són espais amb un nivell alt de seguretat contra la covid-19, però aquest reforç ajudarà a continuar avançant en la protecció dels més vulnerables”, ha recalcat el president de la institució, José María Toro.